Kiki Musampa maakt promotie en is vanaf het nieuwe jaar trainer van Jong FC Volendam. De huidige assistent-trainer van het beloftenteam volgt Johan Plat op. Lees verder om de reacties van Kiki en technisch directeur Jasper van Leeuwen te lezen.

Na een roemruchtige carrière als voetballer besloot Musampa zich te storten op zijn loopbaan als trainer. In die hoedanigheid was de ex-prof van onder andere Ajax, Atletico Madrid en Manchester City actief als jeugdtrainer bij Ajax en Almere City FC. In 2020 ging Musampa aan de slag bij FC Volendam als één van de trainers/mentoren van de bovenbouw. Sinds dit seizoen assisteerde de voormalig Champions League-winnaar Johan Plat bij Jong FC Volendam, dat uitkomt in de Jack’s League (Tweede Divisie). Musampa neemt tot in ieder geval het einde van dit voetbaljaar de honneurs waar bij het beloftenteam.

Musampa is blij met de kans om als hoofdtrainer van Jong FC Volendam aan de slag te gaan. “Dit is een mooie kans om me door te ontwikkelen als trainer”, stelt Musampa. “Ik ben de directie van FC Volendam ook erg dankbaar hiervoor. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan, we gaan er iets moois van maken.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de snelle opvolging na het vertrek van Plat. “Nadat duidelijk was dat Johan ons zou gaan verlaten waren wij er al snel uit dat Kiki de logische opvolger zou zijn. Gelukkig was dat gevoel wederzijds, waardoor we per direct verder kunnen.”

Volgens Van Leeuwen is het belangrijk dat het proces waarin Jong FC Volendam verkeerd wordt gecontinueerd. “Kiki heeft dit proces natuurlijk al van zeer nabij meegemaakt, in een goede tandem met Johan. Het nuanceverschil is dat Kiki nu wat meer verantwoordelijkheid krijgt, maar het proces en de doelstellingen blijven hetzelfde: spelers optimaal ontwikkelen richting het eerste elftal. Als dat goed gaat volgt ook de teamprestatie. Wij hebben er vertrouwen in dat Kiki de lijn kan doortrekken en gaan zijn ontwikkeling als trainer met interesse volgen en ondersteunen.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: