Kiki Musampa was in zijn lange carrière als topvoetballer gewend om heel goed op zijn voeding te letten. Gezond eten en drinken is van groot belang om in conditie te blijven.

Nu Kiki in de zaterdagselectie vn CTO’70 speelt, wil hij ook het amateurvoetbal laten zien dat er goede alternatieven zijn voor de bekende sportdrankjes die heel veel suiker bevatten. Daarom stelde hij CTO’70 voor om als eerste amateurclub een pilot te gaan draaien met de gezonde drankjes van House of Nutrition.

Kiki vertelt: “De laatste jaren ben ik lekker bij de amateurs gaan spelen om in beweging te blijven. Voetbal is toch wat ik het leukste vind. Ik kom na de wedstrijden en trainingen natuurlijk in de kantines en met mijn achtergrond en mijn leefstijl wil ik dan altijd graag een drankje om weer goed te herstellen, zoals ik ook altijd gewend ben geweest tijdens mijn loopbaan als profvoetballer. Ik merkte dat de meeste kantines alleen maar drankjes met veel suikers aanbieden en dat gezonde drankjes ontbreken. De derde helft is natuurlijk leuk en gezellig, maar ik zag dat er meer mensen waren die na de wedstrijd graag een gezond drankje wilden.”

Jouw medespelers zijn vooral jonge jongens van rond de twintig. Leeft die behoefte ook bij hun?

“Jazeker, ik zie dat er bij hun ook een vraag naar is. Het zijn jonge jongens die ambitieus zijn in hun carrière en graag willen leren hoe ze beter kunnen worden, en daar horen voeding en sportdrank ook bij. Ze kunnen met gezonde drankjes beter werken aan hun herstel en dat helpt om het maximale uit zichzelf halen.”

In het assortiment aan sportdranken dat House of Nutrition sinds kort in de kantine van CTO’70 aanbiedt zitten onder meer isotonische dranken die goed zijn om energie te krijgen voorafgaand aan de training. Die drankjes zorgen dat je energie krijgt en dat je spieren goed gehydrateerd worden. Ook zijn er drankjes die geschikt zijn voor tijdens de inspanning en voor na de inspanning, zodat je kan herstellen en snel weer op krachten kunt komen.

Kiki: “Het goede is dat het dranken zijn die calorievrij zijn. Ze bevatten gezonde suikers die zich niet opstapelen in je lichaam.”

Hoe is het in het algemeen gesteld met het aanbieden van dit soort dranken in het amateurvoetbal?

“Ik ben sinds kort ambassadeur bij House of Nutrition. Zij leverden voorheen vooral aan sportscholen. Omdat ik hier bij CTO’70 speel leek het mij leuk om hier een pilot te draaien en te kijken hoe de respons is. We zijn de eerste voetbalvereniging die deze pilot draait.”

We hebben natuurlijk heel veel jeugdspelers. Zijn deze drankjes ook interessant voor onze jongere spelertjes?

“Ja, ik denk het wel. Dat is juist de groep die voorzichtig moet zijn voor dranken met veel suikers. Veel kinderen krijgen overgewicht en dan kom je snel uit bij suikers. Juist die doelgroep moet je vroeg bewust maken van het belang van gezond eten en drinken, en dan zijn deze drankjes een heel goed alternatief.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: