Hij debuteerde in 1996 in het eerste elftal van Ajax en mocht zijn carrière daarna vervolgen bij bekende clubs als Athletico Madrid en Manchester City.

Kiki Musampa, geboren in Kongo maar opgegroeid in Ede kan trots terugkijken op zijn glansrijke tijd als profvoetballer. In de Johan Cruijff ArenA haalt hij, samen met de verslaggevers van EdeStad Premium, herinneringen op. ,,Mijn mooiste herinnering? Ik denk mijn eerste goal in de ArenA”, vertelt Musampa. ,,Ik was de eerste Ajacied die voor onze club scoorde in het toen gloednieuwe stadion. Dat is toch iets om trots op te zijn.” Musampa begon met voetballen bij Blauw-Geel ’55 en kwam toen via een trainingsweek bij de Amsterdamse club terecht. Bekijk in het video-item hieronder hoe zijn geschiedenis eruit ziet en hoe zijn carrière vervolgens is verlopen.

https://bdu.bbvms.com/p/peter_layout/c/3532864.html?inheritDimensions=true“>Interview Kiki Musampa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: