Diego Simeone moet vanavond geschorst toekijken hoe zijn ploeg Atletico Madrid de Europa League-finale speelt tegen Olympique Marseille. De vierde Europese finale in zeven jaar tijdens het ‘tijdperk Simeone’.

Kiki Musampa (40) was als speler van Atletico Madrid begin deze eeuw ploeggenoot van Diego Simeone die vanavond zijn succesreeks bij de club weer van wat extra glans kan voorzien. De Argentijn won na zijn aanstelling in 2011 de Europa League al eens, bereikte twee keer (tegen rivaal Real Madrid) de Champions-finale én won in 2014 de Spaanse titel.

Musampa: ,,Hij heeft van Atletico echt weer een vechtmachine gemaakt. Zelfs toen hij zelf speler was, kon hij ploeggenoten al raken. Ik heb het zelf ondervonden. Ik was natuurlijk een speler uit de Ajax-school, lekker in balbezit denken. Door hem ben ik, terwijl ik geen jonkie meer was, anders gaan voetballen. Hij stak ons echt aan met zijn onverzettelijkheid. Oók als hij niet meedeed hè. Dan deed hij vaak alsnog de peptalk voor de wedstrijd. Daar hadden de spelers ook behoefte aan.’’

Steeds weer krijgt Simeone het voor elkaar om succesvol elftal te smeden. Steeds met andere spelers ook. Al is aanvoerder Gabi wél een constante factor. Ook Gabi kent Musampa uit zijn tijd in Spanje. ,,Ook een mooi voorbeeld’’, zegt oud-Ajacied Musampa. ,,Gabi was als jonge speler lief en zachtaardig. Een soort ideale schoonzoon. Maar ook van hem heeft Simeone een strijder gemaakt.’’

Winst van de Europa League maakt de erelijst van de coach weer wat glansrijker. Musampa: ,,Je kunt de manier van voetballen mooi vinden of niet, maar knap is het sowieso. Atletico is historisch gezien altijd de derde club van Spanje geweest. Onder Simeone is die trots weer volledig teruggekeerd.’’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: