Arsenal en Atlético Madrid zijn al jaren vaste deelnemers in de Champions League, maar vanavond staan ze tegenover elkaar in de halve finale van de Europa League. Op het oog daardoor een veel minder affiche maar twee voormalige spelers van beide clubs gaan er vanavond toch voor zitten.

Misschien alleen al om Arsène Wenger voor het eerst ‘in actie’ te zien nadat deze week bekend werd dat hij na 21 jaar stopt als manager van de Engelse club. Maar Glenn Helder (49) die halverwege de jaren negentig nog bij Arsenal trainde onder Wenger verwacht niet dat we vanavond een andere trainer te zien krijgen. ,, ,,Ik verwacht niet dat hij vanavond langs de lijn anders gaat doen dan anders. We zien dan gewoon de Wenger die we kennen. Dat weet ik honderd procent zeker, want zo is hij.”

atl madrid

Sowieso maakt het voor Helder weinig uit dat het een affiche betreft op Europa League-niveau. ,,Ik kijk er nog steeds naar uit. Het is dan wel geen Champions League, maar het blijven twee schitterende clubs die je altijd wil zien als ze op tv zijn. Niet dan? Als Arsenal tegen een laag geklasseerde club in de Premier League speelt, willen de mensen ook graag kijken. Omdat het Arsenal is. Nu treffen ze in Atlético Madrid een tegenstander van wereldformaat. Het zijn gewoon twee clubs met wereldspelers. Ik weet honderd procent zeker dat de clubs het absoluut niet op halve kracht gaan doen vanavond. De prestige om te winnen is supergroot bij dat soort clubs al is het commercieel gezien misschien minder interessant voor ze. Een prijs is een prijs. Zeker voor Arsenal. Maar dat geldt ook voor Atlético Madrid.”

arsenal

Lijfspreuk

Kiki Musampa (40) speelde meer dan veertig wedstrijden voor Atlético Madrid en weet zeker dat de supporters van die club niet verwend zijn door de Champions League-successen van de laatste jaren. al werd in de finales van 2014 en 2016 wel verloren van rivaal Real Madrid. ,,Door de hele club waart nog steeds de lijfspreuk van de inmiddels overleden trainer Luis Aragonés dat het gaat om winnen en alleen om winnen. Plus dat het club op passende wijze het 115-jarige bestaan van de club wil vieren. Er is jaren gesnakt naar de successen. Die kwamen er de laatste jaren door de Champions League maar in de jaren ervoor, presteerde Atlético ook uitstekend in de Europa League.” Diego Simeone bezorgde Los Colchoneros in zijn eerste seizoen (2011/2012) de Europa League, door in de finale in Boekarest met 3-0 te winnen van Athletic Bilbao.
Ook voor de neutrale fan is er volgens Musampa genoeg te genieten vanavond. ,,Het is toch prachtig dat er twee clubs met een heel andere stijl tegenover elkaar staan? Arsenal het aanvallende stijl en Atlético Madrid die sluwe, scherpe stijl.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: