Zaterdagmiddag stond de tweede wedstrijd van de play-off finale tussen Jong FC Volendam en Almere City onder 21 op het programma. De ploeg van Kizito Musampa wist wat het moest doen en voerde die taak ook prima uit: winnen. In het Kras Stadion werd met 3 – 0 gewonnen.

Door de zege blijft Jong Volendam in de Tweede Divisie en moet Jong Almere genoegen nemen met voetbal in de beloftencompetitie. Voor Jong Volendam was het essentieel om in de Tweede Divisie te blijven, vooral omdat het eerste elftal vanaf volgend seizoen in de Eredivisie uit gaat komen. Trainer Musampa heeft dat belang er ook goed ingepeperd bij zijn team: ”Het is super belangrijk voor Jong Volendam. Je weet dat het eerste gepromoveerd is naar de EreDivisie. Zij moeten uit het Jong-team gaan vissen. Als het verschil dan groter wordt, door in de beloftencompetitie te moeten spelen, dan wordt het niveauverschil voor de spelers te groot. Dan wordt het voor ons onmogelijk om spelers die geschikt zijn voor het eerste af te leveren. Dat terwijl dat de visie is van de club. Met zoveel mogelijk spelers uit de eigen opleiding spelen. Dan moet het wel mogelijk zijn om ze te ontwikkelen.”

De trainer denkt ook dat spelers uit zijn team volgend seizoen te zien zijn op het hoogste niveau. ”Er zitten jongens in deze groep die potentie hebben. Het is wel een kwestie van doorontwikkelen en daarbij is het super belangrijk dat je wedstrijden speelt op een zo hoog mogelijk niveau, onder een zo’n hoog mogelijke intensiteit. Dat kan in deze Tweede Divisie. Elke wedstrijd is een finale tegen kerels. Zo leer je om te voetballen in een mannenwereld.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: