Kiki Musampa maakte als achttienjarige in 1995 zijn basisdebuut in Ajax 1 in de legendarische uitwedstrijd tegen Real Madrid. Ajax won toen met 0-2. Een historische overwinning,, want het elftal van Louis van Gaal kreeg een staande ovatie van het Real publiek. In een open brief aan de huidige Ajacieden wil Musampa de Amsterdammers laten weten dat een nieuwe stunt mogelijk is.

Beste Ajacieden,

Wat een geweldig affiche! Real Madrid-Ajax. Dit zijn de wedstrijden, waar alle jongetjes van dromen. Jullie hebben jezelf naar die droom geknokt. En het was vast niet makkelijk om te komen waar jullie nu zijn.

Ruim 23 jaar geleden stond deze wedstrijd in Bernabeu – in de kwartfinale van de Champions League – ook op het programma. Als jonkie maakte ik mijn basisdebuut.

Het werd een van de mooiste duels uit de geschiedenis van Ajax. Maar jullie staan op het punt dit te doen vergeten. Jullie hebben de potentie en kwaliteit. Dat hebben jullie in de Johan Cruijff ArenA wel bewezen, toen jullie Real Madrid in de eerste helft he-le-maal wegspeelden.

Speel met Amsterdamse bluf: met de borst naar voren. Heb maling aan wie er voor je staat, want jullie behoren als team tot de beste en doen voor niemand onder.

Voel je vrij, moedig elkaar vooral aan en geloof dat het kán! Moge – met de geest van toen en met het team van nu – opnieuw geschiedenis worden geschreven.

Met bloed, zweet en tranen van geluk. Én met de trots van een jong team dat met flair en trots het Ajax-shirt draagt.

Ik zal jullie vanaf de tribune toejuichen.

Met sportieve groet,

Kiki Musampa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: