To be displaced as a child is not a good thing, but for me it has had its advantages as well. As a soccer player I have always been able to adapt easily to a new environment, different cultures and people. I’ve had the opportunity to live in 8 different countries and 3 different continents. I enjoyed every place I’ve lived so far. I got beautiful memories and dear friends out of it and of course it also enriched me as a person. At the end of the day that is the only thing that matters, your personal development. That’s what made me progress in life so far.

After my globe tour I started to feel more at home in Spain, Andalucia in specific. I always visited every year, I had some real estate and I kinda liked lots of their things, except for the “mañana” mentality. I could see myself permanently living in Spain. Now I’m not playing as a professional anymore, I’m going more often to Spain and for a longer period of time. To my surprise I’m discovering it more and more and it’s a totally different experience now. It even affects me mentally and physically. I will tell you all about it.. To be continued..

Home Sweet Home?

Als kind gedwongen moeten verhuizen is nooit leuk, maar het heeft voor mij ook zijn voordelen gehad. In mijn jaren als voetballer heb ik me altijd makkelijk kunnen aanpassen aan een nieuwe omgeving, andere culturen en mensen. Ik heb in wel 8 verschillende landen en 3 verschillende continenten mogen wonen. Ik heb genoten van alle plekken waar ik heb gewoond. Ik heb er mooie herinneringen en dierbare vrienden en kennissen aan overgehouden en natuurlijk is het ook een verrijking voor mij als persoon geweest. Uiteindelijk is dat het enige wat telt, je persoonlijke ontwikkeling. Dat is wat mij verder heeft gebracht in mijn leven tot nu toe.

Na mijn wereldreis begon ik me steeds meer thuis te voelen in Spanje, Andalucia wel te verstaan. Ik ging er altijd ieder jaar op bezoek, ik had er wat vastgoed en bijna alles sprak me wel aan, op de mañana mentaliteit na. Ik zag mezelf wel permanent in Spanje wonen. Nu ik niet meer professioneel voetbal, kom ik hier steeds vaker en langer. Tot mijn verbazing begin ik het meer en meer te leren kennen en is het een totaal andere ervaring nu. Het doet het een hoop met me, zowel mentaal als fysiek. Ik ga jullie er alles over vertellen.. Wordt vervolgd..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: